Instruktör/Ledare

Är du vår nya ledare?

Du letar efter en ny och spännande riktning i livet. Om du fortsätter läsa kan du just nu i denna stund ha hittat just det. Att vara ledare på Friskis&Svettis är kul, givande och inspirerande. Med ditt ledarskap får du möjligheten att hjälpa och stötta andra människor i deras träning, men du får ut minst lika mycket av det själv. Den energin och glädjen du ger våra motionärer får du tillbaka många gånger om.

Men vem är du då? Du är någon som gillar människor; du gillar att omges av människor och du gillar att engagera dig i människor på olika sätt. Du är energisk, utåtriktad och har en passion för träning. Du instämmer med våra värderingar och verksamhetsidé: Friskis&Svettis erbjuder lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalité för alla. Våra krav på dig för att kunna bli instruktör är att du har en god fysik samt takt- och musikkänsla beroende på vilken träningsform du är intresserad av, och du bör ha träningserfarenhet av den träningsform du söker till. Läs mer om detta under ”Så här går det till...”. Tillsist är det viktigt att tänka på att du åtar dig ett långsiktigt uppdrag och ska kunna binda dig till att ha pass i två år framöver. Se till att tiden finns och att det blir till en fördel i vardagen snarare än en belastning. Ålderskrav på utbildning är 16 år.

Ta en funderare kring varför du vill bli ledare... Vad är det som gör att du känner ett intresse för att engagera dig i vår föreningen? Detta är en viktig frågeställning som har stor betydelse i vad du kan komma att förmedla i träningslokalerna.

Så här går det till...

Under hösten startar vi vår uttagningsprocess med en informationsträff för den som vill få veta lite mer om både det praktiska inom föreningen och vad det innebär att vara ledare. Därefter sätter uttagningen i gång som är uppdelad i två steg. Inför första delen får du tydliga och klara instruktioner från Friskis om hur du ska förbereda dig. Går du vidare härifrån kallas du till andra steget. Där får du också instruktioner, men denna gången ges du lite mer utrymme till att kunna välja fritt inom vissa ramar och en chans för dig att visa vem du är.

Under uttagningarna tittar vi främst på din utstrålning, energi och ögonkontakt, din teknik, kroppsuppfattning, fysiska kapacitet, takt (om så krävs för träningsformen) och hur du leder din träningsform.

Skickas du på utbildning kan du se fram emot fantastiska utbildningsdagar där du inte bara kommer få inspiration och kunskap utan också oförklarlig energi och motivation. Det bästa är att det roligaste väntar när du kommer tillbaka till din förening. Det är bra för dig att veta att Friskis står för utbildning, boende och transport men ersätter inte förlorade arbetsdagar. Utbildningen är även den uppdelad i två steg och de är mellan 2.5–4 dagar långa.

Informationsträffar annonseras ut i rutan här till höger, likaså datumen på våra uttagningar. Varken informationsträffen eller någon utav uttagningar är bindande. Kom och testa!

Är du intresserad och vill lämna in en ansökan, eller om du har frågor och funderingar, kontakta rekryteringsansvarig Lotta Sjöström på lotta.sjostrom@comhem.se

Vi väntar på dig... snart är det kanske du som står i mitten i våra träningslokaler och sprider energi och glädje

 

Intresserad?

Vid intresse eller frågor kring att bli ledare hos oss, kontakta Lotta Sjöström: lotta.sjostrom@comhem.se

 
2014-10-24 17.57.02