Aktuellt inom styrelsen

Vi jobbar ständigt mot vår vision "Få hela Mark i rörelse". Utöver det ligger fokuset just nu på att ta fram en tydlig verksamhetsplan att jobba utefter.


Uppdaterad 2018–10–03

Styrelseberättelse

Friskis&Svettis Mark är i Sveriges Friskis-rörelse en mindre förening, men i vår kommun är vi störst med knappa 1700 medlemmar och 120 funktionärer! Styrelsen, likt alla andra funktionärer, är ideella personer, med utbildning och träningskort som ersättning för arbetet man utför. De enda som är anställda hos oss är AnnaKarin på heltid och sedan Ingela, Camilla och Hanna på deltid.

Vem är det då i föreningen som ser till att ledare, receptionspersonal, andra funktionärer och anställda fungerar bra och mår väl så att ni, våra motionärer, trivs och vill fortsätta komma till oss och träna för att hålla er starka, friska och må gott? Verksamhetsledaren är såklart en mycket viktig kugge i detta sammanhang och AnnaKarin Svensson är en pärla, men som också behöver få ett stöd. HÄR kommer vår förenings STYRELSE in! Styrelsen är de anställdas arbetsgivare, kort sagt.

Styrelsen...

Vad gör vi? 

Styrelsen ansvarar för att utveckla och förvalta verksamheten i vår förening och se till att era medlemsavgifter används till det som ni önskar, så långt ekonomin tillåter. Du visste väl att du har mycket att säga till om som medlem i en förening? Det är ju faktiskt du som i grund och botten är vår förening.

Styrelsen har möte 1 gång per månad och planeringsträffar 2–3 gånger på året. Utöver det är det ständig mail- och telefonkontakt. Styrelsens arbete består av att ha god framförhållning och planering för att stödja utvecklingen i föreningen. Vi har en agenda som alltid innehåller diskussioner kring ekonomi, verksamheten och aktuella frågor inom träning och Friskis-rörelsen. Det handlar till exempel om budgetplanering, löpande kontakt mellan styrelse, ledare, medlemmar och funktionärer, samt efterlevnad av Friskis-rörelsens kärna – Friskis RIKS. Vid varje träff förs protokoll som alla intresserade sedan har möjlighet att läsa utdrag av på hemsidan (här).

Förutom hemarbetet som styrelsen gör är vi med på Friskis&Svettis Riks olika sammankomster såsom årsstämma, föreningskonferenser för styrelserepresentanter mm. Dessutom har Region Väst startat ett samarbete mellan samtliga Friskis-föreningar i Västra Götaland för att kunna hjälpas åt, diskutera diverse utvecklingsmöjligheter och inspirera varandra. Vi är alltid på G och alltid i rörelse på alla möjliga sätt – vilket är helt nödvändigt för att alltid hålla igång en utveckling i vår förening. 

Fokus 2018

Under tidig vår 2018 arbetas det aktivt med beslut och diskussion kring vår vision och våra mål. Visionen är beslutad till att "Få hela Mark i rörelse" som vi alla på Friskis kommer att sträva efter. Höstens fokus ligger på att ta fram en tydlig verksamhetsplan att arbeta utefter.

Vilka är vi? 

Vi som styrelse vill ge er så mycket vi kan av det bästa vi förmår. Vi som träffas och trivs i vår styrelse består av följande personer från och med april 2017:

Marie Halldén Heidemann, ordförande och personalansvarig för AnnaKarin
Privat; pedagog, fd. rektor och aktiv i KiM = kvinnojouren i Mark/Svenljunga/Tranemo
"Som motionär gillar jag gruppträning, särskilt jympa. Fritiden består av barn, barnbarn, trädgård och bakning."

Luca Blom, vice ordförande
Privat; elektriker, egenföretagare och tränare på Friskis
"Föredrar tuff och högintensiv träning. När jag inte jobbar eller är på Friskis umgås jag med vänner och familj och njuter av det goda livet!"

Bengt Johansson, ekonomisk rådgivare
Privat; 
""

Evelina Graae, sekreterare
Privat; statligt anställd och Friskis-ledare 
"Gymmet (och mat) är mig kärt. Att resa, umgås med vänner och utmana mig själv är annars mitt liv utöver Friskis och träningen"

Veronika Norén, ordinarie ledamot
Privat; förskollärare på Örby förskola och värd på F&S ute-träning
"Fritiden ägnas åt umgänge med vänner och familj, gärna över en god måltid. Jag gillar träning på Friskis, men favoriten är Cross och Kvalité, annars tar jag med nöje en joggingtur i skogen"

Calle Larsson, ordinarie ledamot
Privat; vårdenhetschef på Södra Älvsborgs Sjukhus.
"Tycker om friluftsliv och att träna på Friskis. Har nyligen upptäckt kajakpaddling och drömmer om en långpaddling i Bohuslän"

Monica Allansson, ordinarie ledamot
Privat; pensionerad pedagog, lärare i hem- och konsumentkunskap på Ängskolan i många år
"Jag har varit Friskis troget sedan -89, det säger det mesta! Allsidig träning när engagerade ledare får en att prestera är roligast. På fritiden spelar jag mycket golf, men har såklart en fot kvar i skolan som timanställd"

Istvan Koro, adjungerad ledamot
Privat; specialpedagog i Marks Kommun
"Gillar musik, Mercedes och chips"

-------------------

Vi hoppas att du vänder dig till oss med dina frågor och funderingar, vad det än må vara! Vår gemensamma mailadress hittar du här.


DU är det viktigaste vi har!

Väl mött,
Styrelsen


Uppdaterad 2018–10–02