Indoor Walking

IW – INDOOR WALKING
Indoor walking är en enkel konditionsträning som alla kan vara med på. Kliv bara upp på “Walkern”, greppa styret och börja gå! Hela kroppen engageras och du blir skönt svettig. Belastning, utgångsställning och tempo varieras under träningen, men grundkänslan är som att svävande jogga i en lätt uppförsbacke. I passet växlar du sedan mellan att greppa styret eller de två stavarna som pendlar på var sida i takt med dina steg. Du jobbar också fritt med armarna i vissa avsnitt och tränar då extra din hållning, balans och bålstyrka. Belastningen styr du med en liten ratt, vilket gör träningen precis så lättsam eller tuff som du önskar.

IW DISTANS
Konditionsträning där man jobbar under en längre sekvens i jämt tempo.

IW INTERVALL
Indoor walking i intervallform där tuffare arbete varieras med återhämtningar. Syftet med intervallupplägget är träna och öka den aeroba kapaciteten, konditionen.
I Indoor walking intervall kan du utmana dig extra mycket och känna kicken som en tuffare ansträngning ger.

IW SOFT 
Indoor Walking Soft är ett lugnare något kortare konditionspass med samma upplägg som Distans alltså med en längre sekvens i jämt tempo. För dig som vill träna lite lugnare, perfekt som återhämtningspass efter en tuff träningsperiod, för att komma igång efter uppehåll eller om du är helt ny på Indoor walking. 

2014-10-24 18.44.53-2