Barn&Ungdom

All vår verksamhet är öppen för ungdomar from det året de fyller 13 år.

Nedan hittar du allt om träning för barn och unga.

FAMILJ

Familj är rolig och medryckande träning för barn 2–6 år och vuxna tillsammans. Fokus ligger på att röra sig och ha kul tillsammans, den grundmotoriska träningen kommer på köpet. Familj uppmuntrar barnens naturliga och spontana förhållningssätt till rörelse.

JUNIORFYS

Juniorfys är ett fartfyllt och ösigt cirkelpass till musik. Träningen är allsidig med fokus på sånt kroppen är gjord för att göra, som att dra, pressa, hoppa och böja. Passet passar barn i åldern 6–12 år.
På Juniorfys tränar barnen utan sina föräldrar, men särskilt ensamt blir det aldrig: Uppdelade i team kör barnen stationer i cirkeln och bryter ibland av med peppande övningar i helgrupp. Passet börjar med att ledaren går igenom cirkelns alla övningar. Sedan är det bara full fart och kör! Ledaren stöttar och peppar under passets gång.
Juniorfys är omväxlande och passar barns sätt att växla mellan fullt ös och vila. Övningarna är lekfulla och bygger både på enklare redskap och helt redskapslösa varianter. Kör så det ryker på Juniorfys!

Gruppträning 

Barn är varmt välkomna på de flesta av våra jympa och gruppträningspass utan redskap det enda kravet är att barnet är med och tränar, inte sitter i salen inaktiv.

Gruppträning från 13 år

Från det år du fyller 13 år är du välkommen på all vår gruppträning.
För att delta på Spinning och IW måste du vara 150 cm lång.

Gym (i vuxet sällskap)  

Du som fyller 11 år under året kan träna tillsammans med en vuxen efter att du och den du ska träna med genomgått en instruktion med en tränare.Du ska också tillsammans med förälder läst och skrivit under vårt gymavtal.

Gym från 13 år  

Du som fyller 13 år under året kan träna på egen hand efter att du genomgått en instruktion med en tränare samt tillsammans med förälder läst och skrivit under vårt gymavtal.

Träning för tonåringar

Allmänna träningsråd:

  • Träna det du tycker är roligt. Se till att du blir guidad om vilka möjligheter som finns att välja på. Det du inte visste fanns kanske blir det roligaste!
  • Utnyttja bredden i utbudet. Utmana hela din kropp och träna allsidigt. Variera styrketräning med konditions- och rörlighetsträning. Det mår din kropp bra av.
  • Ge dig tid för träning. Utmana dig successivt både i antal träningspass och träningstid men också med tyngre och tuffare belastningar. Kroppen behöver tid för att bygga upp sig och bli starkare. På så sätt undviker du skador.
  • Träna smart. Se till att få hjälp med tekniken och en genomgång av alla övningar.
  • Fråga oss! På Friskis&Svettis finns många instruktörer och ledare. Vet du inte vad eller hur du ska göra, tveka inte att be om hjälp.

Röris

Röris är ett rörelseprogram för barn mellan 6 och 10 år som funkar i klassrummet, ute, på gympan, på fritids, på idrottsdagarna eller varför inte hemma. Med grundprogrammet får du önskad effekt både när överskottsenergin flödar över och när det behövs ny fart och bättre fokus.Musiken och rörelserna får igång barnen och de vuxna direkt. Fråga om Röris i vår reception.

Att hjälpa barn att upptäcka rörelseglädje i tidig ålder är en investering livet ut. Tanken med Röris är att lägga till rörelse som en naturlig del av barns vardag. Röris är en succé och över 30 000 pedagoger har inspirerat med Röris sedan starten 2003!

Mini-Röris

Mini-Röris är lekfull Jympa för barn mellan tre och sex år. Förälder, pedagog eller annan vuxen kör Mini-Röris med barnen hemma eller på förskolan. Det är roligt och enkelt och kan genomföras både inomhus och utomhus. Barnen behöver inte byta om till träningskläder. Programmet är uppdelat i olika delar: start, lek på golvet, upp och hoppa, nedvarvning och vila. Fråga om Mini-Röris i vår reception.

miniroris4_008
roris6_001
Tonår